våra ledord är tillgänglighet, kompetens och engagemang
Sedelmätare till Riksbanken      [2015-09-29]
Vi är stolta leverantörer av en sedelmätare i samarbete med Synskadades riksförbund och Riksbanken.

På torsdag 1 oktober introduceras fyra nya sedlar i Sverige. De gamla trotjänarna värda 20, 50 och 1 000 kronor får en uppdatering och dessutom kommer det en helt ny 200-kronorssedel. För att underlätta för personer med synnedsättning har Synskadades riksförbund och Riksbanken gett oss uppdraget att ta fram en sedelmätare. Den gör det enkelt att avgöra vilken valör en sedel har.

Sedelmätaren är ett plastkort med punktskrift. De nya sedlarna har alla samma bredd, men längden varierar beroende på valör. Ju högre värde, desto längre sedel. Genom att vika sedeln över sedelmätaren kan du läsa av vilken valör sedeln har.

Vi är väldigt stolta över att ha fått uppdraget att tillverka den här betydelsefulla produkten. Den är enkel, pålitlig och får plats i plånboken. Vi är övertygade om att sedelmätaren gör skillnad i de synskadades vardag.
 
Sedelmåttet kommer att skickas till alla som är registrerade som punktskriftsläsare hos Synskadades riksförbund. Den fungerar även med de 100- och 500-kronorssedlar som introduceras i oktober 2016.